VHNV kritisch over ondergrondse afvalinzameling

De gemeente wil de huidige afvalcontainers in het duin vervangen door ondergrondse containers. VHNV ondersteunt dit idee van harte, maar we zijn kritisch over twee belangrijke onderdelen van het plan:

  • Locatie van de ondergrondse containers
  • De invoering van “tags” met het oogmerk om in de toekomst de afvalinzamelingskosten op de individuele huiseigenaar te kunnen verhalen.

Op 5 maart jl. hebben Tjeerd Boven (VHNV) en Pieter van de Vliet (SBEA) namens alle verenigingen en stichtingen een gesprek met wethouder Elsje de Ruiter gehad. De gemeente heeft ingestemd met ons verzoek om een extra afvalinzamelpunt op de Ankerplaats, maar blijft ondanks onze bezwaren bij haar plan om het huidige afvalinzamelpunt bij De Kaap niet te vervangen en om bij opschaling van de pilot bij Landal Vlieduyn (die wegens de coronaperikelen helaas van heel weinig waarde zal zijn) onmiddellijk de tags in te voeren. De gemeente heeft geconstateerd dat voor een aantal recreatiewoningen de afstand tussen de woning en de container meer dan 250 m zal zijn, maar is van mening dat dit niet tot problemen hoeft te leiden als gasten hierover goed worden geïnformeerd.

Wij worden binnenkort weer uitgenodigd voor een gesprek om de communicatie van het nu min of meer vaststaande plan te bespreken.

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring