Vervolg gesprekken ondergrondse afvalinzameling

Hierbij een update m.b.t. het dossier afvalinzameling in het duingebied.

Pieter van der Vliet (voorzitter SBEA) en Tjeerd Boven (Voorzitter VHNV) hebben op 7 april jl. weer een gesprek gehad met Elsje de Ruijter (wethouder gemeente Vlieland) en Liliane van Randen (beleidsmedewerker gemeente Vlieland) over de ondergrondse afvalinzameling. Samenvatting van dit gesprek is als volgt:

  • Aanpassingen meldingssysteem: er is een probleem indien een zak blijft steken en het systeem geen melding hiervan maakt. De gemeente heeft op korte termijn overleg met Omrin om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
  • Op de locaties waar geen glascontainer geplaatst is wordt glas naast de restafvalcontainer geplaatst. De VHNV stelt voor om twee extra glascontainers te plaatsen: één op de Ankerplaats en één op de Badweg. De gemeente neemt dit in overweging.
  • Huiseigenaren kunnen groenafval en grof vuil aanmelden bij de gemeente. De vereniging zal dit nogmaals bij de eigenaren onder de aandacht brengen. Op verzoek van de VHNV neemt de gemeente in overweging om bij de containers extra ruimte te maken voor groenafval.
  • De overgebleven folders zullen via de VVV aan huurders worden uitgedeeld.
  • De gemeente zal bekijken of het mogelijk is om een honden afvalzakjes voorziening bij alle restcontainers te plaatsen.
  • De gemeente vraagt de VHNV en de Stichtingen om deel te nemen (en bij te dragen) aan de rattenbestrijding. VHNV en SBEA juichen van harte toe dat de Gemeente meer aandacht wil besteden aan rattenbestrijding, maar stellen voor om eerst te zorgen dat de afvalverwerking op orde wordt gebracht. Daarna kunnen we bezien of en hoe vanuit de vakantiehuisjes kan worden bijgedragen aan een effectieve ongediertebestrijding.

De gemeente zal ons informeren over haar overleg met Omrin en over haar besluit om extra glascontainers te plaatsen. Wordt dus weer vervolgd.

Vragen en observaties over de ondergrondse afvalinzameling kunt u rechtstreeks doorgeven aan Liliane van Randen (l.v.randen@vlieland.nl) van de gemeente Vlieland, met graag een copie conform aan info@vhn-vlieland.nl.

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Gerelateerde berichten
Zoek berichten
Ook interessant
Deel ons met andere
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring