Ankerplaats (SBEA)

Geschiedenis

De historie

De Ankerplaats is genoemd naar de toenmalige burgmeester Adriaan Anker die in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stichting Recreatiebelangen Vlieland (SRV) in de jaren 60 de eerste 16 bungalows liet bouwen. In 1990 kwamen daar 15 dubbele bungalows voor gehandicapten bij. In de jaren 90 zijn ook nog zes vakantiehuizen aan de westelijke rand van Ankerplaats gebouwd die niet van de SRV waren. In 1998 heeft de SRV  haar 31 huisjes verkocht aan particulieren. Sindsdien heeft de Ankerplaats een metamorfose ondergaan. Veel huisjes zijn verbouwd, uitgebreid of vervangen door nieuwe vakantiehuizen. Ook is de Ankerplaats uitgebreid tot het conform bestemmingsplan (en oorspronkelijke idee uit de jaren 60) maximum aantal van 40 huisjes.

De stichting nu

De SBEA

De Ankerplaats is het meest westelijke gelegen van alle zomerhuizenterreinen, aan de rand van het bos en vlakbij het Noordzeestrand. Op de Ankerplaats staan 40 vakantiehuisjes waaronder enkele “2-onder-1 kap” huizen.

In 1998 is de Stichting Beheer en Erfpacht Ankerplaats (SBEA) in het leven geroepen. De SBEA pacht het gehele Ankerplaats terrein van Staatsbosbeheer en geeft de kavels in ondererfpacht uit aan de huiseigenaren. De SBEA is ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het terrein, met name de rond de huisjes lopende luswegen. Elk jaar op paaszaterdag vindt de jaarvergadering plaats met alle huiseigenaren van de Ankerplaats. 

Voorzitter: Pieter van de Vliet
Secretaris: Han Dusseldorp
Penningmeester: Jopie Siskens
 
Lid: Harry van Barneveld
Lid: Nellie Schuurman
 

Het secretariaat van de SBEA is via email bereikbaar: h.w.dusseldorp@gmail.com

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring