Brief gemeente Vlieland over ‘klimaatspel’

Klimaatstichting HIER is in samenwerking met gemeente Vlieland een bewonersspel gestart op het eiland.

Met bewonersspel HIER begint het maken buurtbewoners op een leuke en laagdrempelige manier kennis met wonen zonder aardgas. Hoofddoel van het spel is zoveel mogelijk buren samen te informeren, motiveren en activeren over het onderwerp, om uiteindelijk een laagdrempelig initiatief met de buurt te vormen. Deelnemers inventariseren in het spel onder andere hoe goed hun huis geïsoleerd is en organiseren met het buurtteam een buurtborrel om met elkaar te spreken over mogelijke oplossingen en praktische eerste stappen. Ondertussen zorgt HIER voor een positief contact met de gemeente.

De wens van de gemeente was om ook de vakantiewoningen op te nemen in dit spel. Het eiland is daarom opgedeeld in twee teams: een team van dorpsbewoners en een team van eigenaren van de vakantiewoningen.
Annelies van de Vorm is de zogeheten ‘teamcaptain’ van het team “Duinhuizen”.

Het spel start met een brief, normaliter dus gewoon op de deurmat van de bewoner, maar in het geval van team Duinhuizen bij de eigenaren thuis.
De kans bestaat echter dat mensen de brief mislopen, daarom informeren wij onze leden ook op deze wijze. De brief is hier te lezen.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring