Toeristisch Platform Vlieland – nieuwe site in voorbereiding.

Mededeling van het Toeristisch Platform Vlieland (TPV):

Contract getekend voor dé Vlielandse destinatie site

Het Toeristisch Platform Vlieland (TPV) gaat Vlieland promoten voor organisaties & partijen die samen het Vlielandse toeristische beleid hebben geformuleerd.

In het TPV zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd: Stichting Recreatiebelangen Vlieland, Ondernemersvereniging, VVV Vlieland, Staatsbosbeheer, Rederij Doeksen, de vakantiehuiseigenaren en de gemeente, maar ook andere partijen denken mee.

Doelstelling van het toeristisch beleid is om het toerisme op het eiland zo te sturen dat Vlieland leefbaar blijft en het economisch goed blijft doen. Doelstelling is:

  • Dat er in het seizoen behoud is van het aantal toeristen
  • Dat er buiten het seizoen een gecontroleerde groei is van het aantal toeristen.

Bijna alle toeristische bestemmingen in Nederland hebben voor het trekken van toeristen een speciale internet site.  Dit is essentieel voor het vermarkten van Vlieland als geheel.

Vermarkten is overigens wat anders dan informatie geven.
Voor informatie geven aan de toeristen op Vlieland is de VVV site het meest geschikt.

Het TPV de afgelopen periode de realisatie van zo’n destinatiesite voorbereid en een keuze gemaakt voor een leverancier die deze site moet gaan maken (www.insiders.nl).

We hebben met Insiders een deskundige partij in huis gehaald en hebben deze zomer het contract met hen getekend. De bouw van de site begint in oktober 2020 en zal een groot deel van de winter in beslag nemen. Er zijn werkgroepen samengesteld met betrokken Vlielandse organisaties om Insiders hierin te begeleiden.

Belangrijk onderdeel van de site zal een integrale beschikbaarheidfunctie zijn waarop de beschikbaarheid van alle Vlielandse logiesverstrekkers zichtbaar is.
Het daadwerkelijk boeken gebeurt op de eigen website van de logiesverstrekker.
Zo’n complete beschikbaarheidfunctie is uniek.

Vragen en suggesties naar aanleiding van dit bericht zijn welkom

TPV

200829

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring