Nieuwe beleidsregels recreatiewoningen

Staatsbosbeheer beschermde tot voor kort de natuurlijke en landschappelijke waarden van het duingebied. Staatsbosbeheer ziet dit echter niet meer als één van haar basistaken en heeft in die zin de privaatrechtelijke bescherming van de gronden losgelaten. Daarmee resteert enkel nog de publiekrechtelijke bescherming van het gebied door de gemeente Vlieland via onder meer het bestemmingsplan.

Op 20 april jl. heeft de gemeente Vlieland daarom beleidsregels voor Duinkersoord, Vliepark en Ankerplaats gepubliceerd, opdat er continuïteit blijft bestaan in de wijze waarop er met de gronden wordt omgegaan en de waarden van het duingebied kunnen worden beschermd. Deze beleidsregels vloeien voort uit het Bestemmingsplan Recreatiewoningen Noordzeeduinen Vlieland van 2020.

De beleidsregels zijn hier in te zien.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring