Kritiek op wijzigingen eilandparkeren in Harlingen

In het begin van dit jaar heeft de gemeente Harlingen het beheer van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg overgenomen. De gemeente heeft hierbij de dagtarieven verhoogd en diverse andere abonnementsvormen laten vervallen. Een van onze leden wees ons erop dat deze wijzigingen vervelende financiële consequenties hebben voor de eigenaren van vakantiehuizen op Vlieland: voor een vakantiehuiseigenaar die 10 weken per jaar op Vlieland verblijft lopen de parkeerkosten per jaar nu op tot bijna € 500.

Het bestuur van de VHNV heeft gehoor gegeven aan het verzoek om de verantwoordelijke wethouder Harry Boon formeel te vragen om voor die parkeerders, die wegens het bezit van een vakantiewoning geruime tijd op Vlieland verblijven, een speciale abonnementsvorm in ere te herstellen die de parkeerkosten van deze groep tot redelijke hoogte zal terugbrengen. Deze brief leest u hier.

Daarnaast heeft de gemeenteraad op 18 maart jl. ingestemd met plaatsing van het kunstwerk “Broken Jug” van Frank Stella op een nieuw plein bij het terrein voor eilandparkeren. De gemeente Harlingen krijgt dit kunstwerk in bruikleen tegen een vergoeding van € 10,000 per jaar. Deze vergoeding wordt betaald door de eilandparkeerders middels een verhoging met een kwartje van het dagtarief.

Het VHNV bestuur roept alle belanghebbenden op om bij B&W van de gemeente Harlingen zelf protest aan te tekenen tegen het ontbreken van een speciaal tarief voor langparkeerders.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring