VHNV pleit voor aangepaste regeling forensen- en toeristenbelasting 2020 i.v.m. COVID-19

Heden hebben wij namens de vereniging bijgevoegde brief aan het College van B&W van de gemeente Vlieland gestuurd inzake de forensen- en toeristenbelastingaangifte 2020. Dit doen wij n.a.v. het verzoek van de gemeente aan eigenaren van vakantiehuizen om vóór 14 februari aangifte te doen voor de toeristen- en forensenbelasting 2020.

De toeristen- en forensenbelasting 2020 kent – voor niet ingezetenen van de gemeente Vlieland – een omslagpunt bij 90 dagen eigen gebruik en/of leegstand van de vakantiewoning:
• Bij meer dan 90 dagen eigen gebruik en/of leegstand betaalt de eigenaar forensenbelasting en geen toeristenbelasting;
• Bij 90 dagen of minder eigen gebruik en/of leegstand betaalt de eigenaar toeristenbelasting en geen forensenbelasting.

De brief maakt echter geen gewag van het feit dat de vakantiehuizen in het voorjaar van 2020 8 weken niet verhuurd konden worden wegens de coronamaatregelen, versterkt door de oproep van de burgemeesters van de Waddeneilanden om de eilanden niet te bezoeken. Wij verzoeken de gemeente om voor de toeristen- en forensenbelasting 2020 éénmalig het omslagpunt bij 150 dagen eigen gebruik- en/of leegstand vast te stellen en aldus de 2 lockdown maanden niet mee te tellen als eigen gebruik en/of leegstand.

Wij hopen hierover op korte termijn met de gemeente in gesprek te kunnen gaan, maar willen ook individuele huisjeseigenaren vragen om de gemeente hierover zelf te benaderen. Daarmee wordt ons signaal versterkt.

Bijlage:

VHNV brief aan college 210121

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring

Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring